Články > Cestování a Turistika > Přijeďte relaxovat do Pensionu Lony

Přijeďte relaxovat do Pensionu Lony

Článek vložila firma PENSION LONY & RESTAURACE U LONSKÝCH v kategorii Cestování a Turistika

Pension Lony se nachází v malebné vesničce Kozovazy, jen 10minut od Prahy – Černý Most. Nabízí své služby tomu, kdo hledá klidné místo na odpočinek, víkendový relax, místo pro firemní jednání, vánoční večírky, rodinné oslavy nebo naopak romantické zákoutí či krásné místo pro svou svatbu.

Svatba v penzionu

Díky zrekonstruované zahradě u nás naleznete koutek s dvěma jezírky a vodopádem, které tvoří romantické našeho pensionu. Můžete u nás nakrmit koi kapry nebo si pohladit ovečky.

Areál Pensionu Lony   a Restaurace u Lonskuých vyrostl na základech původního statku, založeného v polovině 19. století, který vlastnila po několik pokolení rodina Junkova. Statek byl znám jako nejlepší hospodářství v okolí. Statkář Junek byl svérázný sedlák známý svou přísností a disciplinovaností, ale také spravedlivostí a pocitovostí.  Zejména díky jeho povaze tu šťastně pracovalo mnoho místních obyvatel a obyvatel z blízkého okolí. Statek se stal nejen pracovním, ale i kulturním centrem. Konaly se tu příležitostné zábavy, masopusty, svatomartinská posvícení nebo dokonce tehdejší „farmářské trhy“. Rodina Junkova vlastnila statek do konce druhé světové války. Po válce, v letech kolektivizace, byla rodina Junkova násilně vystěhována. Na některých budovách v areálu statku si můžete všimnout letopočtů, které tu jsou zachovány právě z období původních majitelů.
Po revoluci roku 1989 se v restituci vrátil majetek zpět do vlastnictví potomků rodiny Junkových. Ti se však pohledem nad devastujícími budovami po éře komunismu nechtěli už do tohoto místa vrátit, neboť si již za ty roky vybudovali jiné domovy. Statek prodali jisté firmě, od které ho v roce 1997 odkoupila místní rodina Lonských. Konkrétně Jaroslav a Irena.
Je tomu již 17 let, kdy se můžou, alespoň částečně, podílet na rozvoji pro veřejnost a obec Kozovazy. Manželé Jaroslav a Irena se snaží, společně s celou svou rodinou, statek zvelebovat a navrátit mu znovu venkovskou tvář a původního ducha. Některé části se bohužel již nepodařilo zachránit, jiné se opravovali a renovovali. Postupem času se přikoupily pozemky a nemovitosti, aby se dal původní ráz statku opět dohromady.
Při stavebních pracech byly objeveny zapomenuté sklepy, z nichž se v budoucnu stanou vinné sklípky. Další nádherný objev se nachází v restauraci.

Pohled na restauraci a bar

Naleznete ho přímo u hlavního vchodu. Jedná se o  11,2m hlubokou studnu, v současné chvíli již krásně osvětlenou, která se stala nedílnou součástí této místnosti.

Stará studna
Pension Lony disponuje 32 pokoji, tj. 77lůžek rozdělených převážně do dvou a tří lůžkových pokojů.

Manželská postel

Hlavním motivem při budování celého areálu je umožnění Vám, našim hostům, útěku z každodenního stresu velkoměsta. Chceme, aby v době velkých obchodních center a rozmachu technologií měly rodiny s dětmi kam zajet do přírody, kde se nadýchat čerstvého vzduchu a kde relaxovat. Ranní probouzení s kokrhajícím kohoutem je nezapomenutelné!

Stylový Interiér s kamny

Koupel

 

Vytvořeno 8. 1. 2015, platnost do 8. 1. 2016.

logo
PENSION LONY & RESTAURACE U LONSKÝCH

Ubytování, wellness, svatby, rodinné oslavy,…
MOCHOV
BA: S Středočeský

Články firmy

Přijeďte relaxovat do Pensionu Lony

8. 1. 2015

Pension Lony se nachází v malebné vesničce Kozovazy, jen 10minut od Prahy – Černý Most. Nabízí své služby tomu, kdo hledá klidné místo na odpočinek, víkendový relax, místo pro…